dissabte, 12 de novembre del 2011

ADN


Introducció de l'ADN:
En la dècada de los cinquanta, el camp de la biologia va començar amb el desenvolupament del model de la estructura de l’ADN. James Watson y Francis Cricken (1953) que van demostrar que consisteix en una doble hèlix formada per dues cadenes.
El ADN és un àcid nucleic format per nucleòtids. Cada nucleòtid consta de tres elements:
a.     un sucre: desoxiribosa en aquest cas (en el cas de l’ARN o àcid ribonucleic, el sucre que el forma és una ribosa)
b.     un grup fosfat
c.     una base nitrogenada
Si la mol·lècula té només el sucre unit amb la base nitrogenada, per tant, es denomina nucleòsid.
Las bases nitrogenades que constitueixen part de l’ADN són: adenina (A), guanina (G), citosina (C) y timina (T). Aquestes formen pont d’hidrogen entre elles, respectant una complementarietat: A només es pot ajuntar amb T (i al rebés) mitjançant dos ponts d’hidrogen, i G només es pot ajuntar amb C (i al rebés) mitjançant tres ponts d’hidrogen.
A-T
C-G
Els extrems de cada una de les cadenes de l’ADN denominades 5’-P (fosfat) y 3’–OH (hidroxil) en la desoxiribosa. Les dues cadenes se alineen en forma paral·lela, però en direccions inverses (una en sentit 5’ 3’ i la complementària en el sentit invers), la interacció entre les dues cadenes està determinada per els ponts d’hidrogen entre les seves bases nitrogenades. Es diu, llavors, que les cadenes són antiparal·leles.







Estructura de l'ADN:


http://www.johnkyrk.com/DNAanatomy.esp.html


Diferències entre l'ADN i l'ARN:






Llibres: 


1) Es basa en el determinisme biològic, la creència en que «Les diferències socials i econòmiques entre els grups socials humans, principalment les races, classes socials i els sexes, tenen un caràcter hereditari i, per tant, són un reflexe exacte de la biologia»






Va ser un llibre en el qual va escriure tot el procès que van haver de fer Watson i Crick per arribar a la conclusió de que l'ADN és una doble hèlix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada